ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 421

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie od ugotowania włoskiej wariacji na temat pomidorówki, czyli słynnej zupy solferino. Następnie przedstawi specjalność kuchni brytyjskiej – zapiekankę rybną z krewetkami i ziemniakami, zwaną przez wyspiarzy „fish pie”. Na deser będzie amerykańska klasyka – brownie! Ale receptura wielu może zaskoczyć, bowiem do ciasta trafią banan i bataty, a dekorację stworzą jadalne bratki. Jakby tego było mało Ewa pokaże jak zrobić tagliatelle z... marchewki!

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Fish pie

Zapiekanka po angielsku;-)

Tagliatelle z marchewki

Makaron... warzywny!

Brownie z batatów

Słodzone bananem! Podane z sałatką owocową;-)

Wróć do listy odcinków