W garnku rozgrzać masło. Wrzucić posiekane cebule. Gdy się zeszklą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać. Po chwili smażenia zalać wywarem. Przykryć i gotować do miękkości.
Czosnek umyć, łodygi odciąć i odłożyć (można zrobić na nich pesto) a liście posiekać i wrzucić do zupy. Po kilku minutach zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami przepiórczymi i gęstym jogurtem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć czosnek niedźwiedzi jest pod częściową ochroną i rosnącego dziko zrywać...
Oliwki przelać ze słoika na sito, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać ząbek c ...
Idealna na jesienną słotę...
Z kluseczkami grysikowymi;-)
Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...