Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babka z czerwonym winem

Opis przygotowania

Masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do ciasta. Dodać pozostałe składniki.

Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek, ubitą ze szczyptą soli. Piec w formie z kominkiem (średnica 28 cm), w temp. 170 st. C przez 60-70 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 97
Ewa gotuje - odc. nr 97

W Sobotę Wielkanocną Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....

 

Podobne przepisy

Puszysty sernik z sosem malinowym

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem...

Ciasteczka witraże

Cudnie wyglądają, znakomicie smakują!

Ciasteczka francuskie

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...

Panna cotta z galaretką z espresso

A do tego sos krówkowy!

Wróć do listy przepisów