Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Piwoszki

Opis przygotowania

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.

Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 112
Ewa gotuje - odc. nr 112

”Pierogi z kaszą gryczaną i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...

 

Podobne przepisy

Flan

Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...

Kocie oczka

Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię ...

Sernik amerykański

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...

Gruszki w białym winie

Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż n ...

Wróć do listy przepisów