Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.
Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Pierogi z kaszą gryczaną i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...