Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik warzony z budyniem

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski. Dodać cukier oraz miąższ z laski wanilii. Zmiksować. Wymieszać z serem (wcześniej dwukrotnie przepuścić go przez maszynkę). Wsypać budyń. Zmiksować. Przełożyć do garnka z masłem. Wymieszać.

Podgrzewać, cały czas mieszając. Zagotować.

Na spodzie tortownicy ułożyć herbatniki. Dodać uprażone i drobno posiekane orzechy włoskie oraz migdały. Zalać masą serową. Wyrównać. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Udekorować orzechami włoskimi. Wystudzić.

Ozdobić lukrem (sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem, cukru dać tyle, ile zabierze).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 289
Ewa gotuje - odc. nr 289

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zaskakującą w smaku zupę-krem z gruszki...

 

Podobne przepisy

Małdrzyki krakowskie

Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)

Herbatnikowy domek z serem

Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...

Brzoskwiniowe serniczki

Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...

Placek z połówkami jabłek

Ciekawy pomysł na jabłecznik;-)

Wróć do listy przepisów