Cukinie umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na dnie 4 naczyń żaroodpornych. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Następnie ułożyć rybę, przyprawioną solą i pieprzem. Na rybie położyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dorzucić czosnek, przykryć mozzarellą pokrojoną w plastry. Oprószyć solą.
Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podawać udekorowane listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Im chłodniej na polu, czy też jak kto woli, na dworze, tym częściej sięgamy...
A do tego zielone szparagi...
Świąteczna ryba nieco inaczej!
Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.