Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dorsz na bloku solnym

Opis przygotowania

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na rybie ułożyć trochę koperku i plasterki cytryny.

Umieścić na rozgrzanych blokach solnych i piec przez 15-20 minut (najlepiej pod przykryciem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Tartaletki z wędzonym karpiem

Na cieście francuskim...

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Wróć do listy przepisów