/ Przepisy / Kotleciki wieprzowo-wołowe

Opis przygotowania

Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną i pokrojoną w słupki skórkę z limonki oraz fileciki wycięte z limonki. Dorzucić czosnek - posiekany i roztarty z solą. Dodać posiekany szczypiorek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać, wyrobić, uformować na kształt cygara i nabić na bambusowe patyczki. Usmażyć na oliwie na patelni grillowej.

Na oliwie przesmażyć drobno pokrojoną kiełbasę chorizo. Dodać miód. Oliwki pokroić w krążki. Wymieszać z selerem naciowym pokrojonym w julienne. Dodać chorizo. Na samym końcu dorzucić kilka listków mięty.

Kotleciki podawać z sałatką z selera i oliwek. Udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz oliwkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 203
Ewa gotuje - odc. nr 203

Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na smażone, hiszpańskie pierogi empanadillas...

 

Podobne przepisy

Szaszłyki z kurczaka w curry

Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na m ...

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

Gulasz segedyński

Z kociołka;-)

Gołąbki ziemniaczane

Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ...

Wróć do listy przepisów