/ Przepisy / Przepiórki w boczku

Opis przygotowania

Przygotować solankę. Do zamykanego naczynia wlać wodę, dodać sól, wymieszać (na 1 l wody 60-70 g soli). Włożyć sprawione przepiórki. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc.

Zamarynowane przepiórki wyjąć z solanki i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawić ostrą papryką, owinąć boczkiem, zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na 2 godziny do piekarnika, nagrzanego do 90 st. C. Po tym czasie odwinąć folię, podnieść temperaturę do 200 st. C i zapiec na złoty kolor.

Podawać z roszponką – skropioną oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 238
Ewa gotuje - odc. nr 238

Tym razem Ewa ugotuje pożywną zupę cygańską na domowym bulionie, ziemniakach,...

 

Podobne przepisy

Łosoś w musztardzie

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...

Kotlety pożarnicze indycze

Solidny kawał mięsa dla prawdziwego faceta;-)

Indyk na zielonej łące

Z szynką, makaronem i sosem...

Wróć do listy przepisów