Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Przepiórki w boczku

Opis przygotowania

Przygotować solankę. Do zamykanego naczynia wlać wodę, dodać sól, wymieszać (na 1 l wody 60-70 g soli). Włożyć sprawione przepiórki. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc.

Zamarynowane przepiórki wyjąć z solanki i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawić ostrą papryką, owinąć boczkiem, zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na 2 godziny do piekarnika, nagrzanego do 90 st. C. Po tym czasie odwinąć folię, podnieść temperaturę do 200 st. C i zapiec na złoty kolor.

Podawać z roszponką – skropioną oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 238
Ewa gotuje - odc. nr 238

Tym razem Ewa ugotuje pożywną zupę cygańską na domowym bulionie, ziemniakach,...

 

Podobne przepisy

Lasagna ziemniaczana z łososiem

Marchewki, pietruszkę i seler pokroić w zapałkę, cebulę w cienkie półplasterki. Na ro ...

Golonka po góralsku

Główkę czosnku obrać i pokroić na plasterki. Wrzucić do moździerza. Dodać liście laur ...

Szaszłyki gruzińskie

Z cebulą...

Makaron penne duszony w sosie

Szynkę pokroić na małe kawałki i wrzucić na patelnię (włoski przysmak można zastąpić ...

Wróć do listy przepisów