Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mac and cheese

Opis przygotowania

Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę.

Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie

gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od

razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.

Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 535
Ewa gotuje - odc. nr 535

W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...

 

Podobne przepisy

Kacze piersi w pomarańczach

Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć ...

Cukierek z dorszem i warzywami

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...

Burgery z halloumi

A do tego grillowany ananas!

Wróć do listy przepisów