Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Eskalopki w sosie miodowo-musztardowym

Opis przygotowania

Do oleju dodać tymianek, papryczkę chili, zesty z cytryny, sól i pieprz. Wymieszać. Zalać mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.

Masło roztopić w garnku i zeszklić na nim posiekaną szalotkę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Wlać wino i odparować. Dodać bulion i musztardę. Zabielić śmietaną. Odparować.

Dodać miód. Doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem i tymiankiem.

Mięso upiec na ruszcie. Podawać z sosem musztardowym i surówką z czerwonej kapusty.

Kapustę i jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Dodać majonez i sok z cytryny. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 510
Ewa gotuje - odc. nr 510

Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....

 

Podobne przepisy

Frytki z marchewki

Z piekarnika!

Karkówka po flisacku

Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...

Jajka po szkocku

W stylu pieczeni rzymskiej...

Wróć do listy przepisów