/ Przepisy / Eskalopki w sosie miodowo-musztardowym

Opis przygotowania

Do oleju dodać tymianek, papryczkę chili, zesty z cytryny, sól i pieprz. Wymieszać. Zalać mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.

Masło roztopić w garnku i zeszklić na nim posiekaną szalotkę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Wlać wino i odparować. Dodać bulion i musztardę. Zabielić śmietaną. Odparować.

Dodać miód. Doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem i tymiankiem.

Mięso upiec na ruszcie. Podawać z sosem musztardowym i surówką z czerwonej kapusty.

Kapustę i jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Dodać majonez i sok z cytryny. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 510
Ewa gotuje - odc. nr 510

Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....

 

Podobne przepisy

Zapiekanka ziemniaczana

Gratin w formie do tarty...

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Ziemniaki z mleka

Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...

Diabelskie żeberka

Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...

Wróć do listy przepisów