/ Przepisy / Spaghetti z sosem buraczanym

Opis przygotowania

Buraki ugotować. Wystudzić, obrać i przełożyć do miksera. Dorzucić czosnek i namoczone orzechy. Dolać oliwę, posolić i zmiksować.

Zakwasić sokiem z limonki. Zetrzeć ser i ponownie zmiksować.

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić. Wyłożyć na głębokie talerze. Skropić oliwą. Na środek dać buraczane pesto. Udekorować natką pietruszki i wiórkami sera.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 436
Ewa gotuje - odc. nr 436

Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...

 

Podobne przepisy

Sałatka na warzywach z rosołu

Zwana też sałatką polską;-)

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Wróć do listy przepisów