Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Charczo

Opis przygotowania

Cebule posiekać i zeszklić w garnku na maśle. Wołowinę pokroić w kostkę, przełożyć

do miski i przyprawić papryką oraz chili. Wymieszać i przełożyć do garnka z cebulą.

Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili zalać wodą (ok. 1 ½ l). Doprawić kolendrą,

kozieradką i liściem laurowym. Wsypać orzechy włoskie. Posolić. Dodać pokrojone

pomidory z puszki. Przykryć i gotować do miękkości (przez ok. 2 godziny).

Wsypać ryż. Po kilku minutach dorzucić pokrojone w kostkę papryki, przykryć i

gotować jeszcze przez chwilę.

Zakwasić octem winnym. Zdjąć z kuchenki, wrzucić posiekaną natkę pietruszki i od

razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 535
Ewa gotuje - odc. nr 535

W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...

 

Podobne przepisy

Zupa na ogórkach zielonych

Z gruntu znakomita;-)

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Żurek w kociołku

Na boczku i frankfurterkach;-)

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Wróć do listy przepisów