Cebule posiekać i zeszklić w garnku na maśle. Wołowinę pokroić w kostkę, przełożyć
do miski i przyprawić papryką oraz chili. Wymieszać i przełożyć do garnka z cebulą.
Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili zalać wodą (ok. 1 ½ l). Doprawić kolendrą,
kozieradką i liściem laurowym. Wsypać orzechy włoskie. Posolić. Dodać pokrojone
pomidory z puszki. Przykryć i gotować do miękkości (przez ok. 2 godziny).
Wsypać ryż. Po kilku minutach dorzucić pokrojone w kostkę papryki, przykryć i
gotować jeszcze przez chwilę.
Zakwasić octem winnym. Zdjąć z kuchenki, wrzucić posiekaną natkę pietruszki i od
razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...
Tradycyjna potrawa z Podhala zagęszczona zasmażką na słoninie!
A do tego grzanki...
Jeśli robimy obiad dla strażaka, grochówka jest pozycją obowiązkową!
ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...