/ Przepisy / Łosoś w cieście francuskim

Opis przygotowania

Rybę skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.

Czosnek drobno posiekać. Podsmażyć na patelni, na maśle. Gdy zacznie się złocić dorzucić szpinak. Po chwili dodać serek śmietankowy oraz parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.

Rybę ułożyć na cieście francuskim (umieszczonym na papierze do pieczenia). Na filecie rozłożyć szpinak. Zawinąć. Końcówki skleić i docisnąć widelcem. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Nożyczkami zrobić niewielkie nacięcia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (na papierze). Piec na złoty kolor w temp. 180 st. C.

Podawać z sosem koperkowym (zrobionym z jasnej zasmażki, śmietany i drobno posiekanej zieleniny).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 507
Ewa gotuje - odc. nr 507

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie...

 

Podobne przepisy

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Karp chrzanem nadziewany

Niezwykle delikatny...

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Wróć do listy przepisów