ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 507

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie coś francuskiego, coś brytyjskiego i coś włoskiego. Dokładnie w takiej kolejności. Na pierwsze danie zaproponuje zupę paryską, którą zrobi Mateusz Gessler. Po francuskim kremie widzowie zobaczą jak przygotować łososia w cieście francuskim – podobnego nieco do brytyjskiej wołowiny a’la Wellington. Beef Wellington to polędwica wołowa otoczona warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapieczona w cieście francuskim. W kuchni Ewy smak ryby wzbogaci szpinak z parmezanem i serkiem śmietankowym. Na deser będzie włoski klasyk – waniliowa panna cotta podana z sosem owocowym.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Łosoś w cieście francuskim

Z pieczarkami i szpinakiem;-)

Klasyczna waniliowa panna cotta

Z sosem malinowym;-)

Wróć do listy odcinków