Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą (50 ml)), wymieszać i odstawić.
Do garnka wlać mleko i śmietankę. Posłodzić. Podgrzać. Dorzucić ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę (wyjąć gdy odda smak i aromat). Dodać żelatynę. Wymieszać. Wystudzić (można to zrobić w misce z wodą i lodem). Gdy zacznie tężeć przelać do foremek lub filiżanek. Schłodzić w lodówce. Podawać z sosem malinowym. Udekorować jadalnymi kwiatami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie...
200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszaną uprzednio z kakao ...
Do chrupania!