Oliwę wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje wrzucić czosnek i na małym ogniu smażyć przez 15-20 minut. W tym czasie pokroić chorizo.
Miękki czosnek wyłowić z tłuszczu i odstawić do wystudzenia a do oliwy wrzucić kiełbasę. Podsmażyć i zalać połową rosołu. Do reszty bulionu wycisnąć czosnek. Zmiksować blenderem i przelać do wywaru z chorizo. Przyprawić papryką i listkami tymianku.
Podawać z jajkiem poszetowym i pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprosi na mieszankę kuchni międzynarodowej. Obiad będzie...
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...
Piękny Jaś, żeberka i jarzynka;-)
Lekko kwaśna, z dużą ilością warzyw;-)
Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...