/ Przepisy / Cappuccino z grzybów leśnych

Opis przygotowania

Grzyby oczyścić ze ściółki używając szczoteczki (nie myć!). Pokroić na mniejsze kawałki.

Masło roztopić w garnku. Wrzucić grzyby, posolić i podsmażyć. Odsunąć na bok i zeszklić cebulę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Zalać rosołem, przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zakwasić sokiem z cytryny.

Krem nalać do szklanych miseczek. Nałożyć bitą śmietanę i posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 465
Ewa gotuje - odc. nr 465

Ewa wiele razy podkreślała, że w kuchni ceni sobie sezonowość i często...

 

Podobne przepisy

Zupa z suszu

Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!

Zalewajka na białej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc.

Paprykowy krem z pomarańczą

Na ciepło i jako chłodnik;-)

Żurek na pieczonej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc!

Wróć do listy przepisów