Grzyby oczyścić ze ściółki używając szczoteczki (nie myć!). Pokroić na mniejsze kawałki.
Masło roztopić w garnku. Wrzucić grzyby, posolić i podsmażyć. Odsunąć na bok i zeszklić cebulę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Zalać rosołem, przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zakwasić sokiem z cytryny.
Krem nalać do szklanych miseczek. Nałożyć bitą śmietanę i posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa wiele razy podkreślała, że w kuchni ceni sobie sezonowość i często...
Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...
W garnku podgrzać 1 1/2 l wody, wrzucić udko z kurczaka. Po 10 minutach dodać p ...
Z mleczkiem kokosowym;-)
Oliwki przelać ze słoika na sito, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać ząbek c ...