W garnku rozgrzać masło. Wrzucić cebulę. Gdy stanie się szklista dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili smażenia dorzucić posiekanego w plastry pora. Wymieszać. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i gotować przez 15-20 minut.
Po tym czasie dodać szpinak. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę. Pod koniec przecisnąć czosnek i wszystko zmiksować na gładki krem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z jajkiem poszetowym. Można udekorować zieleniną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Czy używając prostych, ogólnodostępnych składników można wyczarować smakowity,...
Legenda Nowego Jorku!
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Zupa na żywym ogniu!
Ogórkowa nieco inaczej...