
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić mięso. Wymieszać. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić oregano i bazylią oraz solą i pieprzem. Dorzucić pomidory – wraz z zalewą.
Farsz nałożyć na naleśniki i złożyć podobnie jak krokiety. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Zrobić beszamel. Masło roztopić. Wsypać mąkę. Wymieszać i zasmażyć. Zalać mlekiem. Przyprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Posolić i gotować aż sos zacznie gęstnieć.
Beszamelem zalać naleśniki. Na wierzch poszarpać mozzarellę. Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Udekorować bazylią i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...
Z modną pianką!
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...
Mięso pokroić na dość grube plastry. Obsmażyć z obu stron na maśle...