/ Przepisy / Miska szczęścia z ryżem

Opis przygotowania

Na dnie miski umieścić rukolę i porwane liście sałaty. Przykryć ugotowanym ryżem. Na ryżu ułożyć pokrojone warzywa. Udekorować rukolą i posiekaną natką pietruszki.

Do oleju z pestek winogron dodać ocet balsamiczny i konfiturę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Przed podaniem zawartość miski posypać pestkami dyni i polać sosem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 485
Ewa gotuje - odc. nr 485

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa...

 

Podobne przepisy

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Wróć do listy przepisów