Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa kalafiorowa z mascarpone

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną w talarki marchewkę. Podsmażyć. Zalać wywarem. Wrzucić różyczki kalafiora. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać mascarpone. Dorzucić posiekaną dymkę i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować gałązką koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 452
Ewa gotuje - odc. nr 452

Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...

 

Podobne przepisy

Zupa z fasolką szparagową

Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)

Prażonka

Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Wróć do listy przepisów