Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na oleju. Dorzucić ziemniaki pokrojone w talarki. Ostrożnie wymieszać i podsmażyć.
Jajka wybić do miski. Dolać 2 łyżki wody. Wsypać puder z suszonych grzybów i roztrzepać. Przyprawić solą i wlać na patelnię. Zdjąć z ognia i wymieszać, by powstał sos podobny do carbonary.
Podawać od razu udekorowane posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień po Wielkanocy Ewa zaprezentuje przepisy kuchni resztkowej. Na pierwsze...
Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...
Mielony, tyle tylko, że z ryby.
Na ciepło lub na zimno - jako domowa wędlina;-)