Owoce umyć i przekroić na pół. Usunąć pestkę. Posmarować olejem lub roztopionym masłem i opiec na ruszcie.
Śmietanę ubić z ksylitolem, następnie zmiksować z serkiem. Nałożyć do pucharków. Dodac brzoskwinie. Udekorować pokrojonymi truskawkami, prazonymi płatkami migdałów i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić zupę szczawiową z dużą ilością jarzyn....
Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować...
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...
Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę. Dodać cukier i cukier wanili ...