/ Przepisy / Sorbet cytrynowy

Opis przygotowania

Z wody i soku z cytryny przygotować kostki lodu. Lód wrzucić do miksera o ostrych nożach, posłodzić cukrem pudrem. Zmiksować i nałożyć do pucharków (przyda się łyżka do lodów). Udekorować świeżą miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 148
Ewa gotuje - odc. nr 148

Wiele osób spędza Nowy Rok we własnych czterech ścianach. Na tę okazję...

 

Podobne przepisy

Tartaletki z kremem pomarańczowym

Z kremem pomarańczowym!

Sernik z polewą cytrynową

Bardzo smaczny, w dodatku dietetyczny.

Brownie

Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)

Ciasto kruche z orzechami laskowymi

Z polewą czekoladową;-)

Wróć do listy przepisów