Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sorbet cytrynowy

Opis przygotowania

Z wody i soku z cytryny przygotować kostki lodu. Lód wrzucić do miksera o ostrych nożach, posłodzić cukrem pudrem. Zmiksować i nałożyć do pucharków (przyda się łyżka do lodów). Udekorować świeżą miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 148
Ewa gotuje - odc. nr 148

Wiele osób spędza Nowy Rok we własnych czterech ścianach. Na tę okazję...

 

Podobne przepisy

Ciasto strażackie

Biało-czerwone, a więc zarówno dla druhów z OSP i PSP, jak i na święta państwowe...

Grysikowiec

Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...

Karpatka

Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...

Figi pieczone

Szybko i smacznie...

Wróć do listy przepisów