/ Przepisy / Kasza jaglana z jabłkami

Opis przygotowania

Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać. Przełożyć do garnka, zalać wodą (1 cm ponad kaszę), posolić, dodać masło, przykryć i ugotować do miękkości (ok. 25 minut). Od czasu do czasu przemieszać i ew. dolać wody.

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przyprawić cynamonem. Posłodzić i wymieszać.

Ugotowaną kaszę nałożyć do żaroodpornych kokilek (wcześniej wysmarować je masłem i wysypać bułką tartą). Ubić. Na kaszę dać jabłka z cukrem i cynamonem. Na jabłka konfiturę z czarnej porzeczki. Posypać płatkami migdałów.

Zapiekać przez 20-30 minut w temp. 180 st. C.

Podawać na ciepło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 266
Ewa gotuje - odc. nr 266

Tym razem Ewa Wachowicz zaprezentuje przepisy, które mają wspólny składnik...

 

Podobne przepisy

Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym

Ozdobiona kandyzowaną skórką z pomarańczy;-)

Tarta z dynią

Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...

Ciasteczka ryżowe

Z konfiturą i migdałami...

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Wróć do listy przepisów