Mięso pokroić w plastry, przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Oprószyć curry. Przełożyć do zamykanego naczynia, skropić oliwą, wymieszać, przykryć i na godzinę wstawić do lodówki.
Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć młode marchewki (lub marchewkę pokrojoną w grube słupki). Na marchewkę dać różyczki brokułu i kalafiora. Przyprawić słodką papryką. Skropić oliwą, podlać winem. Przyprawić świeżym tymiankiem (można użyć suszonego). Na warzywach ułożyć zamarynowane mięso, na każdy kawałek dać trochę masła.
Piec przez ½ godziny w temp. 180 st. C.
Po wyjęciu udekorować posiekaną kolendrą. Podawać z cząstkami cytryny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach dbamy o linię! W programie Ewa będzie rozmawiać z dietetyczką...
Z szynką, makaronem i sosem...
Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...
Z cytryny zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopr ...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...