Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Wystudzić.
Orzechy uprażyć w piekarniku (7-8 minut, 200 st. C), przełożyć do ściereczki i ocierając pozbawić skórki. Gdy wystygną, posiekać.
Śliwki zalać wodą i gotować, aż zmiękną.
Liście jarmużu zblanszować we wrzątku, zahartować w wodzie z lodem.
Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, miodem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Kaszę nałożyć do miski. Na kaszy ułożyć śliwki, jarmuż i pokrojony w kostkę ser kozi. Polać dressingiem i posypać orzechami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach dbamy o linię! W programie Ewa będzie rozmawiać z dietetyczką...
Zupa na żywym ogniu!
Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...
Na słodko...
Bez zabielania!