Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Grillowane steki z kalafiora

Opis przygotowania

Do miseczki wsypać curry, kurkumę, mielony kminek i paprykę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i wlać oliwę.

Z kalafiora wykroić „steki” o grubości ok. 3 cm. Posmarować marynatą i na jakiś czas odstawić.

Następnie upiec na blasze lub patelni grillowej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 511
Ewa gotuje - odc. nr 511

Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...

 

Podobne przepisy

Placuszki z indyka

Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...

Kieszonki schabowe

Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...

Piersi z kurczaka nadziewane

W piersi kurczaka zrobić dziurę (jak w bułce na hot-doga), nałożyć farsz z pokrojonyc ...

Wróć do listy przepisów