
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić.
W garnku roztopić masło, wsypać ryż i podsmażyć. Zalać mlekiem kokosowym, posolić, przyprawić cynamonem, uperfumować miąższem z laski wanilii i ugotować.
Namoczone daktyle zmiksować blenderem. W razie potrzeby wlać trochę wody. Dodać do ryżu (wystarczą 2-3 łyżki). Odstawić do wystudzenia.
Z letniej masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego – z migdałem w środku (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w sezamie lub kokosie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach dbamy o linię! W programie Ewa będzie rozmawiać z dietetyczką...
Jajka wybić do miski, posolić i zacząć ubijać. Stopniowo dodać cukier...
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...
Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...