Figi naciąć u góry na krzyż i lekko rozchylić. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na owoce pokruszyć ser. Polać miodem i wstawić na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Czekoladę zmrozić, połamać i wrzucić do miksera. Dodać orzechy i ciasteczka. Zmiksować, ale niezbyt drobno.
Na talerzyku rozsypać nieco kruszonki. Ułożyć upieczoną figę. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia sezonowość, więc tym razem potrawy inspirowane będą porą roku....
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...
Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...