Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z solą. Utrwalić połową cukru trzcinowego, dodając go stopniowo i cały czas miksując.
Masło utrzeć, dosypać resztę cukru. Spienić. Dodać żółtka, uperfumować skórką otartą z całej cytryny. Wymieszać. Dosypać mąkę i proszek do pieczenia. Dolać sok z ½ cytryny. Zmiksować i delikatnie połaczyć z pianą.
Połowę ciasta przełożyć do prostokątnej foremki (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą bezglutenową). Ułożyć maliny i przykryć resztą ciasta. Wierzch wyrównać i wcisnąć kilka malin.
Wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić znakomity krem z pieczonej dyni i...
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki. Przyg ...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z zimnym masłem. Żółtka utrzeć z cuk ...
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszaną uprzednio z kakao ...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...