Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka Olivier

Opis przygotowania

Warzywa umyć, obrać i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, wystudzić i pokroić w kostkę. Ogórki, szynkę oraz białka (żółtka odłożyć do sosu) też pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Odcedzić i dodać groszek konserwowy (surowy trzeba najpierw ugotować, następnie odcedzić i wystudzić). Dorzucić odcedzone kapary.

Żółtka przetrzeć przez drobne sitko. Dodać majonez, śmietanę i musztardę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i połączyć z sałatką. Odstawić, by się przegryzło.

Podawać na talerzu (można użyć metalowego pierścienia). Udekorować jajkami przepiórczymi i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 345
Ewa gotuje - odc. nr 345

Nasza historia jest zawiła, niezwykle barwna i wielokulturowa. A jak wiadomo...

 

Podobne przepisy

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Pomidorowa z papryką i ogórkami

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oliwy. Gdy stanie się szklista, dodać paprykę...

Minestrone

Tradycyjna, włoska jarzynówka;-)

Sałatka wiosenna

Warstwowa!

Wróć do listy przepisów