Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto z jabłkami i kakao

Opis przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dość dużą kostkę. Przełożyć do miski. Przyprawić cynamonem, wymieszać i odstawić.

Jajka wybić do drugiej miski. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier – cały czas ubijając. Wlać olej rzepakowy. Zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Dobrze wymieszać (można robotem, ale na niskich obrotach). Wrzucić jabłka z cynamonem. Jeszcze raz dobrze wymieszać i przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 26 cm). Wyrównać.

Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 488
Ewa gotuje - odc. nr 488

Ten odcinek „Ewa gotuje” zacznie się trochę nietypowo, bo bez...

 

Podobne przepisy

Babeczki czekoladowe - muffinki

Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...

Śliwki pod kruszonką

Na stolnicę wysypać mąkę krupczatkę...

Placek gąsienica

Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...

Ciasto kisielowe

Bogato zdobione!

Wróć do listy przepisów