Owoce obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Przesypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić na 20-30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Ocet przelać do garnka. Posłodzić, posolić, dodać gorczycę, pieprz w ziarnach i goździki. Przykryć i zagotować. Odstawić do wystudzenia. Goździki i pieprz wyłowić.
Upieczone owoce przełożyć do miksera. Dodać zalewę octową i zmiksować. Przełożyć do słoiczków, zakręcić i wstawić do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia sezonowość, więc tym razem potrawy inspirowane będą porą roku....
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...
Mrożone truskawki wrzucić do miksera...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Drugie śniadanie dla wegan;-)