/ Przepisy / Karbinadle

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem. Przyprawić pieprzem. Dobrze wyrobić.

Dłonie zwilżyć wodą. Uformować kotlety. Obtoczyć w mące. Usmażyć na mocno rozgrzanym smalcu. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikiem papierowym.

Serwować z panczkrautem. Można udekorować gałązką tymianku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 259
Ewa gotuje - odc. nr 259

Odcinek inspirowany kuchnią śląska - Ewa pokaże, jak przyrządzić oberibę,...

 

Podobne przepisy

Tarta ze szparagami

I serem żółtym...

Szaszłyki z ananasem

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Sakiewki schabowe

Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...

Kacze udka na soli

Wyjątkowo chrupiąca!

Wróć do listy przepisów