Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Żeberka z powidłami i dżemem jabłkowym

Opis przygotowania

Do miski wlać oliwę, miód i ocet jabłkowy. Dokładnie wymieszać. Wsypać przyprawę do żeberek. Jeszcze raz wymieszać i odstawić.

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do pojemnika. Polać marynatą. Wymieszać, zamknąć i wstawić do lodówki.

Następnego dnia połączyć dżem z powidłami i taką glazurą pokryć zamarynowane żeberka. Połowę przełożyć do naczynia żaroodpornego, wsypać połowę pokrojonej w piórka cebuli. Nałożyć resztę żeberek. Przykryć pozostałą cebulą. Posmarować keczupem.

Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 2 ½ godz. w temp. 200 st. C.

Podawać wraz z sosem oraz frytkami z pietruszki. Na talerzu można udekorować pomidorkami koktajlowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 270
Ewa gotuje - odc. nr 270

Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza...

 

Podobne przepisy

Puree z ziemniaków i brokułów

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...

Dorsz na parze z sosem maślanym

A do tego zielone szparagi...

Jajka po szkocku

W stylu pieczeni rzymskiej...

Indyk w rozmarynie

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem przeci ...

Wróć do listy przepisów