/ Przepisy / Karminadle

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem, mieloną kolendrą oraz solą i pieprzem. Dobrze wyrobić (powinno odchodzić od miski).

Dłonie zwilżyć wodą. Uformować kotlety. Obtoczyć w mące. Usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym smalcu. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Serwować z panczkrautem. Można udekorować gałązką tymianku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 259
Ewa gotuje - odc. nr 259

Odcinek inspirowany kuchnią śląska - Ewa pokaże, jak przyrządzić oberibę,...

 

Podobne przepisy

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Dorsz na parze z sosem maślanym

A do tego zielone szparagi...

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Pierogi z ricottą

Tradycyjna, polska potrawa nadziana typowo po włosku...

Wróć do listy przepisów