
Mięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem, mieloną kolendrą oraz solą i pieprzem. Dobrze wyrobić (powinno odchodzić od miski).
Dłonie zwilżyć wodą. Uformować kotlety. Obtoczyć w mące. Usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym smalcu. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Serwować z panczkrautem. Można udekorować gałązką tymianku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek inspirowany kuchnią śląska - Ewa pokaże, jak przyrządzić oberibę,...
Kiszka z rusztu inaczej;-)
Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...