/ Przepisy / Ryba w jogurcie

Opis przygotowania

Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić.

Przygotować marynatę. Do jogurtu zetrzeć skórkę z cytryny, dolać sok cytrynowy, dodać miętę, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chili (może być suszona i pokruszona). Wymieszać. Marynatą zalać filety rybne i schować do lodówki na min. 1/2 godziny.

Każdy filet szczelnie zapakować w folię aluminiową z 2 łyżkami marynaty jogurtowej. Piec 20-30 minut na grillu lub w piekarniku (180 st. C). Podawać z sałatką z grillowanej cukinii i pomidorków koktajlowych.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 19
Ewa gotuje - odc. nr 19

Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...

 

Podobne przepisy

Szaszłyki z indyczej piersi

W pikantnej marynacie...

Żeberka w coli z rusztu

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...

Fish pie

Zapiekanka po angielsku;-)

Kacze udka na soli

Wyjątkowo chrupiąca!

Wróć do listy przepisów