
Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić cebulę pokrojona w kostkę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek, pokrojony por i seler naciowy. Wymieszać i podsmażyć. Zalać wrzątkiem (2 l). Dorzucić pokrojonego w kostkę buraka i ziemniaki. Dodać przepłukaną na sicie soczewicę oraz pokrojoną w półplastry marchewkę i pietruszkę. Dorzucić pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową, brukselkę (jeśli jest duża to pokroić w ćwiartki). Dodać pokrojony na cząstki pomidor i posiekaną kapustę. Przyprawić kuminem i garam masalą. Posolić i pod przykryciem gotować przez 15 minut. Pod koniec dorzucić kilka różyczek brokułu. Wsypać zieleninę, zakwasić sokiem z cytryny, wymieszać i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią warto sięgnąć po receptury na sycące zupy jarzynowe. Dlatego też...
Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki ...
Zupa na żywym ogniu!
Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...
Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...