ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 524

OPIS ODCINKA

Jesienią warto sięgnąć po receptury na sycące zupy jarzynowe. Dlatego też w kolejnym odcinku Ewa pokaże jak przygotować jedną z nich – z dużą ilością wyjątkowo smacznych o tej porze roku warzyw. Potrawa nabierze charakterystycznego smaku dzięki przyprawie garam masala. To, obok curry, jedna z najbardziej znanych indyjskich mieszanek. W jej składzie znajdziemy goździki, gałkę muszkatołową, cynamon, kumin, kolendrę, koper włoski, czarny pieprz i kozieradkę. Na danie główne będą bitki z indyka. Takie sznycle robimy zazwyczaj z wołowiny lub wieprzowiny. Tymczasem nic nie stoi na przeszkodzie, by na patelnię trafiło mięso indycze. Dodatkiem do potrawy będą kopytka z ziemniaków i dyni. Na słodko Ewa zaproponuje ptysie z karmelizowanymi wiśniami i kremem budyniowym.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Wzmacniająca zupa jarzynowa

Idealna na jesienną słotę...

Bitki z indyka

A do tego kopytka dyniowe;-)

Ptysie z kremem i wiśniami

Nadzienie narodowe - białe i czerwone!

Wróć do listy odcinków