Jesienią warto sięgnąć po receptury na sycące zupy jarzynowe. Dlatego też w kolejnym odcinku Ewa pokaże jak przygotować jedną z nich – z dużą ilością wyjątkowo smacznych o tej porze roku warzyw. Potrawa nabierze charakterystycznego smaku dzięki przyprawie garam masala. To, obok curry, jedna z najbardziej znanych indyjskich mieszanek. W jej składzie znajdziemy goździki, gałkę muszkatołową, cynamon, kumin, kolendrę, koper włoski, czarny pieprz i kozieradkę. Na danie główne będą bitki z indyka. Takie sznycle robimy zazwyczaj z wołowiny lub wieprzowiny. Tymczasem nic nie stoi na przeszkodzie, by na patelnię trafiło mięso indycze. Dodatkiem do potrawy będą kopytka z ziemniaków i dyni. Na słodko Ewa zaproponuje ptysie z karmelizowanymi wiśniami i kremem budyniowym.
Idealna na jesienną słotę...
A do tego kopytka dyniowe;-)
Nadzienie narodowe - białe i czerwone!