Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bitki z indyka

Opis przygotowania

Sznycle z indyka przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepać. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić cebulę pokrojoną w talarki. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Zalać rosołem i śmietanką. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać i dusić do miękkości.

Podawać z kopytkami i ogórkiem kiszonym. Można udekorować świeżym tymiankiem.

Kopytka. Ziemniaki obrać, ugotować, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z purée z dyni. Wybić jajko. Przyprawić gałką muszkatołową, kurkumą i pieprzem. Dobrze wymieszać.

Porcjami wyłożyć na obsypaną mąką stolnicę. Zrobić wałeczki i po kawałku odcinać wprost do osolonego wrzątku.

Po ugotowaniu wyłowić, zahartować w zimnej wodzie i odcedzić. Na talerzu polać roztopionym masłem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 524
Ewa gotuje - odc. nr 524

Jesienią warto sięgnąć po receptury na sycące zupy jarzynowe. Dlatego też...

 

Podobne przepisy

Gulasz z nutką Orientu

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Oprószyć mąką i wrzucić do oleju rozgrzane ...

Wątróbka z rusztu

Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...

Schab sztygarski

Pieczeń dla górnika;-)

Gulasz z kaczki

Wykwintnie, choć jednogarnkowo;-)

Wróć do listy przepisów