/ Przepisy / Vichysoisse

Opis przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w plasterki pory. Po chwili smażenia zalać ciepłym rosołem. Przyprawić tymiankiem i majerankiem. Przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorkiem. Można schłodzić i podawać na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 456
Ewa gotuje - odc. nr 456

To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....

 

Podobne przepisy

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Krem z cukinii

Z grzanką i fetą;-)

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Wróć do listy przepisów