
Do ciepłego rosołu wrzucić pokrojone warzywa, chrzan oraz opalon± cebulę. Przyprawić pieprzem, zielem angielskim i li¶ciem laurowym. Przykryć i gotować przez minimum ½ godziny.
Po tym czasie jarzyny wyłowić. Zupę posolić. Wrzucić biał± kiełbasę. Doprawić roztartym w dłoniach suszonym majerankiem. Pod przykryciem gotować przez kolejne ½ godziny. Po tym czasie dodać otręby.
¦mietankę przelać do miski. Wsypać m±kę. Roztrzepać rózg±. Wlać do zupy. Zakwasić sokiem z cytryny. Zagotować.
Podawać z pokrojon± kiełbas± i mięsem. Udekorować tartym chrzanem i natk± pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dzień przed Wielk± Niedziel± to dosłownie ostatni moment, by przygotować...
Pomysł na to, co po uczcie zrobić z korpusem pieczonej kaczki...
Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!
Tradycyjna potrawa z Podhala zagęszczona zasmażk± na słoninie!
Bez glutenu!