/ Przepisy / Barszcz biały na otrębach

Opis przygotowania

Do ciepłego rosołu wrzucić pokrojone warzywa, chrzan oraz opaloną cebulę. Przyprawić pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć i gotować przez minimum ½ godziny.

Po tym czasie jarzyny wyłowić. Zupę posolić. Wrzucić białą kiełbasę. Doprawić roztartym w dłoniach suszonym majerankiem. Pod przykryciem gotować przez kolejne ½ godziny. Po tym czasie dodać otręby.

Śmietankę przelać do miski. Wsypać mąkę. Roztrzepać rózgą. Wlać do zupy. Zakwasić sokiem z cytryny. Zagotować.

Podawać z pokrojoną kiełbasą i mięsem. Udekorować tartym chrzanem i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 506
Ewa gotuje - odc. nr 506

Dzień przed Wielką Niedzielą to dosłownie ostatni moment, by przygotować...

 

Podobne przepisy

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...

Zupa krem z zielonej sałaty

Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...

Zupa cytrynowo-koperkowa

Z ryżem i pulpetem;-)

Rosół z pierożkami

A pierożki z białą kiełbasą;-)

Wróć do listy przepisów