Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa cebulowa

Opis przygotowania

Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do gotującego się wywaru, z którego uprzednio wyjęto kości. Gdy będą miękkie, zmiksować na jednorodny krem i przyprawić do smaku.

Podawać z grzankami z chleba – pieczywo pokroić w kostkę i wysuszyć. Następnie obsmażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła. Udekorować ugotowaną i dodatkowo uprażoną kaszą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 340
Ewa gotuje - odc. nr 340

W kolejnym odcinku Ewa przygotuje potrawy wedle receptur kuchni lubelskiej....

 

Podobne przepisy

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Wróć do listy przepisów