
Miękkie masło przełożyć do miski. Zmiksować. Posłodzić cukrem trzcinowym i jeszcze raz zmiksować. Dodać cukier z wanilią. Wymieszać robotem. Po jednym wybić jajka i zmiksować. Przyprawić cynamonem. Wsypać mąkę i sodę. Dorzucić marchewki starte na jarzynowych oczkach. Dodać skórkę z pomarańczy i prażone pestki dyni. Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek na muffinki (do ⅔ wysokości). Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wystudzić i udekorować roztopioną czekoladą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego m ...
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Kakao rozprowadzić w mleku, robiąc gę ...
Do rondelka wrzucić masło, wlać olej, ajerkoniak i wodę...