/ Przepisy / Chowder z dorszem i wędzonym łososiem

Opis przygotowania

Pora pokroić na plasterki (trochę zostawić do dekoracji). Poddusić w garnku na maśle. Dodać musztardę. Wymieszać. Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dorzucić do garnka. Wsypać kukurydzę. Zalać rosołem i gotować, aż kartofle zmiękną.

Trochę zupy przełożyć do pojemnika i zmiksować blenderem. Wlać z powrotem do garnka. Zagotować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Dodać ryby pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć do zupy i gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Na talerzu udekorować natką pietruszki oraz drobno posiekanym porem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 503
Ewa gotuje - odc. nr 503

Tym razem Ewa sięgnie po potrawy kuchni irlandzkiej. W przygotowaniu pierwszego...

 

Podobne przepisy

Dorsz po norwesku z sosem jajecznym

Podany z purée ziemniaczanym i kalafiorem romanesco...

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Karp na kapuście z żurawiną

Smażony i zapiekany;-)

Roladki z pstrąga

Inspirowane... roladą śląską!

Wróć do listy przepisów