Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.
Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...
Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...