Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deska masła

Opis przygotowania

Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.

Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 502
Ewa gotuje - odc. nr 502

Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...

 

Podobne przepisy

Kompozycje kanapkowe

Przygotować kanapkę z masłem, chlebem i szynką. Pokroić na małe, kwadratowe lub prost ...

Lemoniada imbirowa

Idealna na upały!

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Wróć do listy przepisów