Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na oleju. Dorzucić ziemniaki pokrojone w talarki. Ostrożnie wymieszać i podsmażyć.
Jajka wybić do miski. Dolać 2 łyżki wody. Wsypać puder z suszonych grzybów i roztrzepać. Przyprawić solą i wlać na patelnię. Zdjąć z ognia i wymieszać, by powstał sos podobny do carbonary.
Podawać od razu udekorowane posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień po Wielkanocy Ewa zaprezentuje przepisy kuchni resztkowej. Na pierwsze...
Z sosem pomidorowym;-)
Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...
Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...
Szynkę pokroić na małe kawałki i wrzucić na patelnię (włoski przysmak można zastąpić ...