/ Przepisy / Kotlety de volaille

Opis przygotowania

Filety przekroić wzdłuż na pół, nie docinając jednak do końca. Rozłożyć, przykryć folią i delikatnie rozklepać. Oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Na mięsie ułożyć masło. Oprószyć drobno posiekanym koperkiem i zwinąć (podobnie jak gołąbki).

Opanierować w mące, jajkach roztrzepanych z solą, ponownie w mące i jajkach, a na końcu w bułce tartej.

Usmażyć w głębokim tłuszczu.

Podawać z purée i surówką z marchewki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 505
Ewa gotuje - odc. nr 505

W sobotę przed Niedzielą Palmową warto pomyśleć o potrawach, które urozmaicą...

 

Podobne przepisy

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Podudzia z kurczaka na ostro

Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...

Skrzydełka na ryżu

Potrawa jednogarmkowa!

Kurczak w sosie sherry

Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)

Wróć do listy przepisów